Image Alt

Kindercoaching

Kindercoaching is een kortdurende begeleiding van kinderen en hun ouders die op de toekomst is gericht. De begeleiding richt zich op de hulpvraag die er ligt op sociaal en/of emotioneel vlak

Als ouder wil je graag dat het goed gaat met je kind en daar zet je je voor in. Toch gebeurt het wel eens dat het minder goed gaat. Je kind is boos, verdrietig of zit gewoon niet lekker in zijn vel. Soms lijkt het heel duidelijk waar dit vandaan komt maar soms ook niet. Wij als kindercoach zoeken dan samen met het kind en de ouders naar de behoefte en sluiten daarbij aan met onze begeleiding. Het kind staat hier ten alle tijden centraal.

De begeleiding is op maat, we zijn tenslotte allemaal anders en uniek op onze eigen manier. Ieder heeft zijn eigen kwaliteiten en daar gaan we samen naar op zoek. Wanneer je je eigen kwaliteiten kent kun je deze ook gemakkelijker inzetten. Zo komt een kind weer in zijn kracht te staan en kan het beste uit zichzelf halen.

Wanneer zou je aan een kindercoach kunnen denken:

  • Faalangst, Boosheid, Verdriet, HSP, 
  • Onzekerheid/weinig zelfvertrouwen
  • Scheiding
  • Rouwverwerking
  • Pesten of gepest worden, 
  • Slaapproblemen, Piekeren.

We kijken ook samen naar waar we de gesprekken voeren. Dit kan bij het kind thuis, lekker buiten of waar het kind zich gewoon lekker voelt.

Wanneer je besluit dat kindercoaching passend zou kunnen zijn bij jullie situatie dan starten we met een intakegesprek. Een van de coaches zal dit gesprek voeren met (het liefst) beide ouders en het kind. Dit gesprek vindt in principe plaats bij u thuis, maar kan in overleg ook op locatie. Tijdens dit gesprek zullen we met elkaar afspraken maken over het vervolg. De gemiddelde duur is 4 tot 8 coachingsessies, dit is uiteraard geheel afhankelijk van de hulpvraag.

We voeren niet alleen gesprekken maar gaan ook aan de slag met allerlei verschillende werkvormen. Denk hierbij aan spellen, creativiteit en bewegen. Hierbij kijken we naar wat er bij het kind past.