't Olifantenpaadje

Kinderen hebben te maken met verwachtingen van de huidige maatschappij. Gevoelens als onzekerheid, angst en boosheid liggen als obstakels op de weg waardoor ze richting kunnen verliezen. Wij geloven erin dat ieder kind kwaliteiten heeft om op het gewenste eindpunt te komen en begeleiden graag naar zelf gecreëerde paadjes. Via deze paadjes ervaren kinderen hun eigen kracht, succes, veiligheid en verbinding.

Foto_Mariska Kindercoach
Mariska Gouverneur

Mijn naam is Mariska, getrouwd met Benjamin en trotse moeder van Sophie (9), Miró (7) en Liva (3). De afgelopen 15 jaar heb ik na mijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening jaren gewerkt met kinderen, jongeren en hun ouders. Hoewel ik dit werk met veel plezier doe heb ik ook al jaren de droom om een eigen praktijk te starten met als belangrijkste doel kinderen in hun kracht te zetten en mensen met elkaar te verbinden. Ondanks dat ik positief in het leven sta ontbrak het mij aan de durf en zag ik praktisch vele beren op de weg. Ondanks alle beren ben ik mijn enthousiasme niet verloren en deze laaide weer volledig op toen ik met Brenda in gesprek raakte en onze wensen en dromen met elkaar deelden. We zijn samen de opleiding tot kindercoach gaan volgen en diverse andere trainingen. Samen hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn ons eigen olifantenpaadje gaan creëren naar een eigen praktijk. Dit pad staat gelijk symbool voor wat ik wil uitdragen: “elke bestemming is te bereiken, de mooiste weg er naar toe is het pad dat bij je past, de verbinding legt met je doel en met jezelf.”

Foto_Brenda Kindercoach
Brenda van Ouwerkerk

Mijn naam is Brenda, 35 jaar, partner van Martijn en moeder van 2 zonen. Bing van 5 en Lou van 2 jaar. Samen met Mariska heb ik vorig jaar de opleiding tot kindercoach gevolgd en met succes afgerond. Mijn drijfveer om samen met Mariska het Olifantenpaadje te starten is dat ik altijd op zoek ben naar iemands kwaliteiten en mij niets een beter gevoel kan geven dan een kind dat in zijn kracht staat. Ik vind het heerlijk om met een kind aan het werk te gaan en dan letterlijk het kind te zien groeien. Mijn creativiteit en enthousiasme zet ik graag in om dat wat er in zit nog meer naar boven te halen. Samen een ‘paadje’ creëren door samen te zoeken naar kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Als kindercoach zal ik kijken naar wat het kind nodig heeft en daar stem ik mijn begeleiding op af. Wanneer een kind gaat geloven in zijn of haar kwaliteiten wordt de focus verschoven van dat waar een kind last van heeft, naar zelfkennis.